KRAFT -konferanse i samarbeid med Maritastiftelsen og Teen Challenge

KRAFT -konferanse i samarbeid med Maritastiftelsen og Teen Challenge

Tjøme 2019
Tjøme 2019     

Stiftelsen KRAFT arrangerte konferanse sammen med Maritastiftelsen og Teen Challenge på Hermon Høyfjellshotell fra 10- 13.oktober 2016. Vi var samlet ca 100 personer fra hele verden, og det ble undervist om aktuelle temaer. Konferansen var til inspirasjon, hvor man fikk utveksle erfaringer og fikk ny kompetanse.

Stiftelsen KRAFT hadde den første dagen, samtidig som uten Teen Challenge, og da ble temaet " Hvordan kan frivillig insats bidra til å bedre hverdagslivet til beboere i bofellesskap og nødboliger" v/ Sølvi Endresen, daglig leder i Shalam. De har gjort noen nyttige erfaringer i samarbeid med Kristiansand kommune, og får bidra til meningsfull aktivitet og hverdag for de som sliter mest i samfunnet. I tillegg har de etablert en rusfri fotballpub, som har blitt stor suksess.

Ledere fra ulike Teen Challenge senter delte erfaringer fra de ulike trappemodellene de har i sitt program. Fiona Fallon fra England underviste om "Nedtrappingsmodell fra opiater" og Dr. Ana Corrieo Nunes hadde en bolk om " Å slutte med metadon fra et medisinsk perspektiv"

Konferansen hadde også fokus på godt lederskap, og Phill Hills leder for Teen Challenge i England hadde et inspirerende innlegg om "Hvordan forhindre usunn og kontrollerende ledelseskultur" og Leiv Holstad fra Maritastiftelsen hadde om "Tjenende lederskap i faglig og åndelig perspektiv"

Rath Bunnavuth som er leder for Teen Challenge i Kambodsja, delte sine erfaringe og viste bilder fra et senter som nå bygges opp for kvinner som er utsatt for trafficking og har rusproblemer. Der kan de bo med sine barn, og får god hjelp og støtte til å mestre livet både under og etter rehabilitering.

På Hermon Høyfjellshotell var maten og servicen var fantastisk. I tillegg var vi så heldig at vi ikke så en sky på himmelen på tre dager. På kveldene hadde vi rapporter/oppdateringer fra ulike land og institusjoner, hvor vi fikk lytte til arbeidet som drives andre steder. KRAFT-institusjonene gav også en rapport om siste nytt, og om hva de holder på å uvikle. Lovsangen stod Arvid Pettersen for sammen med Josefine Pettersen, og Marita- teamet som bestod av Tåran Reindal og Martin Rosenhoff.

Powered by Cornerstone